Skat ved arbejde i udlandet

Hovedreglerne ved arbejde uden for Danmark

Det fremgår af skemaet, hvornår din skattepligt til Danmark er ophørt.

 

Lempelse for den skat du har betalt i udlandet

Hvis skattepligten ikke er ophørt, og du betaler skat i udlandet for arbejde udført der, får du lempelse for den skat, du har betalt i udlandet.

 

Det kan enten være som et fradrag i skatten for skat betalt i udlandet eller ved at der bortses fra den skat, der vedrører indkomst optjent i udlandet.

 

Der gælder forskellige regler i forskellige situationer, afhængigt af dobbeltbeskatningsaftalen mellem Danmark og det konkrete land eller interne danske skatteregler. Du bør undersøge disse forhold, inden du siger ja til at arbejde i udlandet.

 

SkatteInform kan desværre ikke påtage sig ansvar for dispositioner, du foretager på baggrund af dette skema. Men du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.

 

Hovedregel for dansk skat ved arbejde i udlandet

Skemaet nedenfor kan bruges som tjekliste for, om du kan få lempelse for dansk skat efter en særlig regel i dansk skattelovgivning. Denne regel skal ses i sammenhæng med dobbeltbeskatningsaftalerne. Hvis disse er mere lempelige end denne regel, anvendes denne, og du behøver ikke at bekymre dig om, hvorvidt alle de detaljerede regler i skemaet er opfyldt.

Det er vigtigt at planlægge sit udlandsophold omhyggeligt

Det er meget vigtigt at planlægge sit udlandsophold omhyggeligt. Blot en dag for meget i Danmark på ferie kan koste i hundredtusindvis af kroner.

 

 

Vi påtager os ikke ansvar for dispositioner, der er foretaget på baggrund af ovenstående skema uden forudgående rådgivning.