Aktuel Skat 9 2009

Ændringer til selvangivelsen og indberetningspligt

 

Det er som led i Skattereformen bestemt, at der fremover vil være felter på din selvangivelse, du ikke kan ændre. Ligeledes vil der være fradrag, der vil være betingede af oplysning til SKAT. Dette skal du være opmærksom på allerede i forbindelse med din selvangivelse for 2009.

 

1. Låsning af felter

 

Benytter du dig af tast selv hos SKAT, eller udfylder du din selvangivelse via et oplysningskort, skal du være opmærksom på, at der er visse felter med fortrykte oplysninger, du ikke kan ændre. Fra og med 2009 vil du ikke kunne ændre felterne jubilæumsgratiale og fratrædelsesgodtgørelse.

Fra 2010-2012 vil der løbende være flere felter, der låses. Eksempelvis løn, visse personalegoder, pensioner, dagpenge.

Opdager du fejl i indberetningerne skal du i første omgang henvende dig til din arbejdsgiver og bede dem rette fejlen. Er dette ikke muligt, skal du i stedet underrette SKAT om fejlen. Det er således dit ansvar, at det er de korrekte oplysninger, der fremgår af din selvangivelse til trods for, at det ikke er muligt selv at rette i felterne.

Hvornår låsningen af ovennævnte ændringer træder i kraft, er ikke fastsat endnu. Vi vil oplyse om dette, når den præcise dato for ikrafttrædelse er bestemt.

 

 

2. Indberetningspligt

 

Der er indført indberetningspligt for visse beløb, der overføres mellem private personer. Dette indføres for at fremme, at beløb der fratrækkes i den skattepligtige indkomst ligeledes kommer til beskatning hos modtageren af beløbet.

 

SKAT skal således fremover have oplysning om beløbsmodtageren, hvis beløbet skal være fradragsberettiget. Dette vil være gældende for private lån med renter, underholdsbidrag samt børnebidrag.

Ved private lån, vil det være låntager, der har oplysningspligten. Underholdsbidrag og børnebidrag skal oplyses af personen, der yder beløbet.

 

Det er endnu ikke fastsat, hvornår indberetningspligten vil træde i kraft. Når dette sker, vil vi oplyse om det.

 

Ønsker du en oversigt og yderligere information om Skattereformen kan du klikke her.

 

Kontakt SkatteInform

 

Vi giver kvalificerede svar på dine skattespørgsmål.

 

Uanset om du har et mindre skattespørgsmål eller ønsker en vurdering af en større skattesag, står vores statsautoriserede revisorer og skattekonsulenter til rådighed med kvalificeret rådgivning.

 

Ring til os på telefon 33 32 10 10

Send en e-mail på info@skatteinform.dk

eller besøg os på www.skatteinform.dk

 

SkatteInform

Statsautoriserede revisorer

Vester Voldgade 9, 2. th.

1552 København V

 

Artikel nr. 2009-9 af 8. september 2009

Kilde: LOV nr. 462 af 12/06/2009 med tilhørende forarbejder

 

Vi påtager os ikke ansvar for dispositioner, der måtte træffes på baggrund af dette nyhedsbrev uden forudgående individuel rådgivning